terça-feira, 26 de outubro de 2010

Samples from Vamp I Full Synfoni II Feat. Eivør Pálsdóttir


You can listen to samples of the songs from Vamp I Full Synfoni II Featuring Eivør Pálsdóttir by clicking HERE!

segunda-feira, 25 de outubro de 2010

Vamp har funnet sin «Vamp»


Vamp + Kork

Vamp gjentar en suksess:
Nok en gang har de spilt inn en konsertplate - «I full symfoni II» - med Kringkastingsorkestret (Kork).

- Da Kork tok kontakt med oss igjen, kunne vi ikke si nei, sier bandets leder, fiolinist og låtskriver Øyvind Staveland.

Kvinnelig inspirasjon

Denne gangen føler det 20 år gamle bandet seg skikkelig revitalisert. De har møtte kvinnen med stor K: Eivør Pálsdóttir.
- Vi møtte færøyske Eivør Pálsdóttir i fjor sommer på festival i Kragerø, sier Staveland.
Hun har gitt ut en rekke plater og er et kjent navn på Færøyene, Island og Danmark. Gutta mener at Pálsdóttir har vitalisert bandet.
- Hennes vokal en urkraft, sier Staveland.

Jubileumsplate

Forrige plate, «St. mandag» som kom for to år siden, er solgt i nærmere 80 000 eksemplarer.
- Neste år skal vi spille inn et jubileumsalbum, som kommer i 2012 - 20 år etter at vi platedebuterte.
Eivør Pálsdóttir blir gjerne med på den - og trives godt med sine nye norske venner.
- Jeg samarbeider gjerne mer med Vamp, sier hun.

På tur - med verneombud

Om en måned legger bandet ut på turné - med Palsdóttirs og Kork, totalt sett 80 personer i følget — og må ta litt andre hensyn enn de vanligvis gjør.
- Kork har med seg verneombud, og vi har klare arbeidstidsregler å forholde oss til, sier Staveland.
Det betyr at kjøretid og spilletid ikke kan overstige visse antall timer per døgn. Derfor er Nord-Norge med lange avstander utelukket.
Vi gjør elleve konserter på ni dager fra Trondheim og sørover, forteller bandet.

Via: VAMP.NO

More Photos: Eivør Live @ Odense, October 23th













You can see the entire gallery by clicking HERE. Thanks to Michael Lund for sharing!

More Photos: Eivør Live @ Viborg, October 22th








Thanks once again to Michael Lund for sharing this! To see the entire gallery click HERE.

Vamp I Full Synfoni II feat. Eivør is released Today!



You can read an article (in Norwegian) on this project by clicking HERE. This elaborates in detail on how the band came to Eivør's music, how they invited her to this project and their expectations on this great sequel with the Norwegian Radio Orchestra cooperation which sold 150,000 records and 25,000 concert tickets in 2006 on Norway.

Purchase album via:
iTunes.
Musikkonline.no

domingo, 24 de outubro de 2010

Nú Brennur Tú Í Mær: Cover by Stephanie Lehmann

I Full Symfoni II: Vamp Feat. Eivør Promo Spot

Video: Vamp Feat. Eivør Tir n'a Noir Live @ Rockefeller, April 30th

Photos: Live @ Posten, Odense, October 23th














All photos by Agnete Scheel.
Via GAFFA.DK.

Eivør Posten, (Odense Turnéstart)




Anmeldt af SIMON HØGH MELDGAARD (3 stjerner)

Potentiale blev det dominerende tillægsord

Ofte kaldet ting der hentyder til det færøske ophav – som elverkvinde og deslige - kom den 27-årige Eivør Pálsdóttir til en lidt større ø, og viste, at folkemusikken er lagt væk til fordel for mere mainstream elektronisk poprock. På det altdominerende nye materiale i hvert fald. Og det er både godt og skidt.

Trods sangerindens unge alder er det nye album "Larva" (udgivet tidligere på måneden) sjette regulære album. Imponerende 11 år som udgivende, når tidligere bandsamarbejder tælles med. Det startede med folkemusik, der udløste en regulær overbudskonkurrence blandt anmeldere og prisuddelere. Siden er det blevet mere mainstream.

I dag er Eivør nok mest kendt herhjemme for at synge med på Nephews "Police Bells and Church Sirens" til P3 Guld tidligere på året og for at varme op for samme bands efterfølgende fem udsolgte koncerter i KB-hallen.

Stadig med bare tæer, stort korngult hår og med flagrende arme, men uden vikingesmykker og troldkvinderobe som tidligere, blev der viftet sympati, spilleglæde og en smuk sopran udover odenseanerne (og en gruppe glade islændinge).

Stemmen er ofte fremhævet, men nedtonet på det nye udspil, som vi fik leveret i sin 11 numre lange fuldstændighed. For på de desværre kun fire ældre numre vi fik leveret fuldstændig vildt stemmeblær. Det undrer mig at dette ikke er brugt i de mere mainstream numre. Meget. Ja og at modersproget ikke er brugt mere. Det engelske der blev sunget i de fleste sange var fint, men manglede det svært forklarlige "det" der giver de færøske sange – ja, "det".

Det fire mand høje band (de tre faste plus "én der hedder Abbas der lige kom forbi") lagde den tykke elektroniske bund, tiden hylder. Med 80'er-synth og det hele. Og ja, nogle elementer der fik én til at trække trip-hop og gammel Garbage op af hatten med sammenligninger. Mindre godt. Og bandet kunne godt lave lidt klumper i musikstrømmen, ligesom korarbejdet lod noget tilbage at ønske. Der skulle også spilles guitar på en iPod på et tidspunkt. Jo da. Men manden spillede markant bedre på en rigtig guitar. Indtrykket var dog primært at bandet bestod af kompetente folk, der gjorde som de skulle.

Teksterne drejede sig om naturen, hverdagsfølelser og kærlighed. Tja. Lettere banalt var det, men det gør ikke så meget i en live-situation. Men med feminim poprock kunne man(d) godt frygte at der gik kildevandsreklamemusik i den. Det blev dog aldrig overtøset, og publikum var ligeså blandede i køn, som vi var i alder og begejstring.

At Eivør er færing bliver ofte omtalt, ligesom naturteksterne. Og en Björk-sammenligning når også ofte med. Men bortset fra at Pálsdóttir også laver tigerungebrøl, er den for letkøbt. Hele naturhalløjet lægger hverken til eller trækker fra. Det er en ramme. Forcen lader til at være stemmen. Den kan bære en helt masse bandlyd, og vores sangerinde lod til at være mest begejstret når hjemmesproget piskede en stemning op. Teksterne betød ikke så meget. Et kraftfuldt færøsk party-kvad er der, hvor forcen er. Når der virkelig kørte, skulle vi "lige tage den ned". Ærgerligt, når det var i toppunkterne at både frontfugur og publikum lod til at have det bedst.

Højdepunkter var den gamle "Nú Brenner Tú I Mær" og de nye sange "Vøka", "Wall of Silence", der burde kunne blive et hit, førstesinglen, et cover af den 25 år gamle single af Kate Bush "Hounds of Love " og "Is it Cold Outside", der pumpede derudad. Men kun førstnævnte rummede hele potentialet i én sang. Hvis man kunne kombinere fortidens kraft med nutidens fylde, tempo og tryk, ville vi alle danse på vulkaner. I stedet forlod vi salen med varme forhåbninger frem for varme fødder. Det dominerende tillægsord for aftenen blev potentiale.

Eivør kan også opleves fælgende steder:

Onsdag 3/11, 2010 – Viften, Rødovre.

Fredag 5/11, 2010 – Månen, Haderslev.
Lørdag 6/11, 2010 – Voxhall, Aarhus.

Lørdag 13/11, 2010 – Trommen, Hørsholm.

Søndag 28/11, 2010 – Lille Vega, København.

køB billette via Gaffa.live

Via GAFFA.DK

Video: Stay In The Light (Live @ Viborg 2010) with Eva Lucia



Thank you so much to Michael Lund for lettings us know!

Photos: Live @ Viborg, Denmark Oct. 22. 2010











All photos copyrighted by Ali Shahrokhtash. Click HERE to see the entire gallery!

sábado, 9 de outubro de 2010

Larva is now available On CPHREC's Webshop!


Larva is now available on mailorder from CPHREC's own shop. Free shipping in Denmark and available for shipping worldwide.

Click HERE to vist CPHREC'S Webshop!

Track Listings:


1 Undo Your Mind 4:16
2 Fill The Air 3:39
3 Wall Of Silence 3:50
4 All Blue 5:21
5 Waves And The Wind 4:29
6 Monster 2:23
7 Hounds Of Love 3:44
8 Vøka 4:10
9 Even If The Sun Don't Shine 4:39
10 Is It Cold Outside 4:18
11 Stay In The Light 2:51

sexta-feira, 1 de outubro de 2010

iTunes pre-order: Vamp I Full Symfoni II feat. Eivør


It is available a pre-order of Vamp I Full Symfoni II feat. Eivør on iTunes!



You can pre-order by clicking HERE.

GAFFAs anmeldelse: Larva


Anmeldt af PELLE SONNE LOHMANN

Mere rocket og elektronisk eksperimenterende end nogensinde

Varslet skulle tages helt alvorligt, da færøske Eivør med den dramatiske stemme i det tidlige forår udsendte ep'en Undo Your Mind og på selv samme fremstod mere rocket og elektronisk eksperimenterende end nogensinde. Således er også kvindens nye album, Larva, fra ende til anden gjort af et hårdere stof end vanligt, ligesom synthesizere er med til at sikre en skiftevis puslende og pulserende underskov af elektronik. Udviklingen er på godt og ondt – undertegnede savner flirten med folkemusikken og er ikke entydig fan af Eivørs rå og revitaliserede udtryk, som slet ikke skaber de samme smukke stemninger som dem, vi har lært at forvente fra færingens hånd. Nuvel, Wall Of Silence, coverversionen af Kate Bush-nummeret Hounds Of Love og Even If The Sun Don't Shine er stærke undtagelser fra reglen – hér er der noget ægte og farligt på spil. Andre numre er unødvendigt hårdtpumpede, mens det blot er forvirrende, når mere klassisk Eivør-klingende ballade-kompositioner som All Blue, Monster og Stay In The Light pludselig titter frem hist og her.



Tracklist:

01. Undo Your Mind
02. Fill The Air
03. Wall Of Silence
04. All Blue
05. Waves And The Wind
06. Monster
07. Hounds Of Love
08. Vøka
09. Even If The Sun Don't Shine
10. Is It Cold Outside
11. Stay In The Light

Via: GAFFA.DK