quinta-feira, 25 de novembro de 2010

Trollbandt publikum

Foto: Roy Storvik
av STEIN ROGER FOSSMO

For det var stemning fra vokalist Paul Hansen dro i gang tonen på «Ta meg med» til Øyvind Staveland lekte seg vilt med fela under ekstranummeret med «Månemannen», et én time og 40 minutters show.

Staveland og resten av Vamp er nesten bemerkelsesverdig komfortable i samspill med Kringkastingsorkesteret under ledelse av dirigent Nick Davies. Staveland gikk bak til strykerrekka og fikk dem til å stå oppreist og spille, og hele strykerrekka svinger i takt under framføringen av «Glad i deg».

Vamp har dessuten en joker som vekker oppsikt:
Vamp, Eivór Pálsdóttir og Kringkastingsorkesteret var en miks som ble godt tatt imot i Stavanger konserthus i kveld.

– En blanding av hulder og engel, som Staveland introduserte den færøyske vokalisten Eivór Palsdottir.

I duetter

Hun utfyller Paul Hansen på duetter, og sammen med Kringkastingsorkesteret blåste hun nesten publikum opp fra Bjergsted til Byhaugen under framføring av sin egen låt «Nú brenner tú i mær» (Nå brenner du i meg).

– Det er en av de første sangene jeg skrev. Jeg var 16 år gammel, og hadde forferdelig hjertesorg. Heldigvis varte det bare to dager, fortalte Pálsdóttir (27) fra scenen.

Sangerinnen og Paul Hansen avsluttet hovedsettet med «Tir Ná Noir» i duett, der Pálsdóttir synger færøysk, og publikum responderte med stor jubel og trampeklapp.

Via rogalandsavis.no

Nenhum comentário:

Postar um comentário