domingo, 27 de março de 2011

Prøv en koncertoplevelse i Prinsens Lade i Møgeltønder


Under overskriften "Sange fra Nordatlanten" har Tønder Festival fået æren, at arrangere den første koncert lørdag den 9. april i den totalt nyrestaurerede Slotsfelt lade, der tilhører HKH Prins Joachim i Møgeltønder.

Til koncerten i det flotte, spændende og nærmest katedral lignende rum, har man valgt at præsentere to populære kunstnere som ofte har været på festivalens program og her spillet en række mindeværdige koncerter.

Eivør er kendt i folkemusikkredse i store dele af verden for sit enorme talent, sine smukke sange, sin fantastiske stemme og ikke mindst for sine intense og livsbekræftende koncerter. Hvad enten hun står alene på scenen med en traditionel nordisk rammetromme, optræder med sin guitar eller står i spidsen for det færøske symfoniorkester, så indtager hun scenen som var den hendes personligt, og publikum fanges fuldstændigt af historierne og de sange som Eivør synger på færøsk, svensk, islandsk eller engelsk.

Rasmus Lyberth har gennem mange år været en af Grønlands førende sangere. Han skriver og komponerer selv sin musik, og hans store stemmepragt og personlige sangstil har ført ham vidt omkring i de mere end tredive år har han arbejdet som professionel musiker. Han synger på grønlandsk, men hans stil er så udtryksfuld, at den krydser sprogbarrierer. Han synger om naturen, menneskets vilkår og Grønlands udvikling og muligheder.
Igennem tiden har Rasmus Lyberth høstet meget anerkendelse. Han har modtaget adskillige danske og grønlandske kulturpriser, modtager Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse og er blevet Ridder af Dannebrog. Hans musik har bragt ham rundt i Skandinavien, Europa samt USA, Canada, Colombia og Mexico. Rasmus Lyberth boede indtil 2006 i den Sydgrønlandske by Qaqortoq, men er nu bosat i Odense i Danmark.

Billetsalget til koncerten finder sted fra Tønder Festival kontoret, Vestergade 80 – og på telefon 74 72 46 10.

Via: UGEAVISEN.DK

Nenhum comentário:

Postar um comentário